Rezultatul va schimba aspectul încăperilor, înfrumusețând spațiul, în acord cu stilul de amenajare a camerei.

Etapa în care decorăm interiorul și îl mobilăm poate însemna achiziția unor piese de mobilier de serie sau execuția la comandă, mai ales atunci când spațiile și necesitățile utilizatorilor sunt bine definite și trebuie să respecte anumite cerințe. Mobilierul modern, de baie sau bucătărie, de living sau pentru orice altă destinație, poate fi realizat din PAL, MDF sau lemn masiv, acesta din urmă fiind mai costisitor. Dacă despre PAL cunoaștem deja destule amănunte, pentru MDF tehnologiile moderne permit fabricarea elementelor de mobilier în doua variante, vopsit sau înfoliat.

Avantajele folosirii MDF-ului înfoliat sunt:

• preț scăzut;
• prelucrare ușoară, prin frezare se pot obține forme deosebite;
• duritate mare – comparabilă cu cea a lemnului masiv;
• asigură un aspect mult mai fin și rafinat, eliminând necesitatea aplicării cantului;
• varietate mare de finisaje;
• paletă largă de decoruri.

Pentru realizarea mobilierul de bucătărie, de exemplu, se poate face o combinație între placa de PAL și fronturile din MDF înfoliat. Putem foarte ușor realiza structura și compartimentarea mobilierului, urmând ca în final să comandăm foarte simplu toate fronturile din MDF înfoliat.

Fronturile din MDF înfoliat pot fi comandate sub forma de uși, sertare, coșuri Jolly etc. și sunt potrivite pentru mobilierul de bucătărie, baie sau orice încăpere căreia dorim să-i conferim o notă de stil și rafinament.

Citește articolul complet pe site-ul Misiunea Casa.

Poți reduce timpul alocat comenzilor de MDF înfoliat: creează-ți un cont pe www.regencyfront.ro, citește mai multe informații utile pe site, apoi comandă din contul propriu exact ce ai nevoie!